Info

Bli konsult som sjuksköterska – få högre lön

Du kanske har en kollega som har valt att bli konsult som sjuksköterska? Kanske har du undrat över detta och frågat kollegan om motivet till detta val? Du kanske rentav funderar själv på att välja denna spännande väg i karriären? Högre lön är ofta en bidragande orsak till att sjuksyrror väljer att bli konsulter. Men det finns även fler faktorer som påverkar valet – läs vidare för att få mer information om dessa!

Därför kan du tjäna på att bli konsult som sjuksköterska

Som vi redan har nämnt är högre lön ett starkt bidragande skäl till att sjuksköterskor väljer att ta anställning som konsulten. Du kan nämligen räkna med att få en högre lön när du arbetar som konsult som sjuksköterska. Men utöver lönen finns det också ytterligare orsaker till att välja en karriär som hyrsjuksköterska. Innan vi går in på dessa tänkte vi dock avhandla färdigt detta med lönen.

Du kanske redan känner till att lönenivån för sjuksköterskor varierar en del mellan landets olika regioner? Men oavsett vilket är ingångslönen för en sjuksyrra som arbetar inom landstinget under 30 000 kr. Hade du istället arbetat som konsult som sjuksköterska hade du istället kunnat blicka mot en lön på uppemot det dubbla. Ja, du läste rätt – 60 000 kr per månaden är en fullt möjlig lön att få beroende på vald arbetsplats och din kompetens!

Men vilka andra förtjänster finns det då förutom lönen? Fortsätt att läsa så berör vi dessa nedan!

Ytterligare skäl att välja denna väg i karriären

Förutom en högre lön kan du som väljer att bli hyrsjuksköterska också se fram emot att:

  • Alltid kunna nå någon på bemanningsföretaget som kan besvara dina frågor och ge dig stöd.
  • Friheten att jobba heltid, deltid eller bara några timmar då och då.
  • Kunna välja mellan att fakturera via ett eget bolag eller att vara anställd hos bemanningsbolaget.
  • Kunna vidareutbilda dig i yrket för att fortsätta din utveckling som yrkesperson.

Detta är bara några av fördelarna med att välja detta alternativ. Kontakta ditt bemanningsföretag för att diskutera saken mer i detalj om du är nyfiken på att göra denna förändring i din karriär!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *